2020-08-01 12:29:03• hírek • Bede Emőke

Hamarosan elfoglalják az utolsó négy lakást is

A Szatmár Megyei Tanács pénteki ülésén a döntéshozók egyhangúlag hagyták jóvá azt a határozattervezetet, melynek értelmében a Tudor Vladimirescu utcában található ANL-tömbház utolsó négy lakását is birtokba vehetik az erre pályázó fiatal szakorvosok.

A 16 lakásos épületbe való beköltözéshez a specialistáknak egy pontosan rögzített feltételrendszernek kellett megfelelniük. Ahhoz, hogy pályázhassanak, sem ezen 35 évnél fiatalabb orvosoknak, sem családtagjaiknak nem képezhette tulajdonát más szatmári lakás vagy egyéb intézmények által odaítélt ingatlan. Az odaítélés egy másik feltétele az volt, hogy az igénylő álljon munkakapcsolatban egy olyan egészségügyi intézménnyel, melynek vezetéséről a Szatmár Megyei Tanács gondoskodik. Annak érdekében pedig, hogy túljelentkezés esetében is egyértelműen tudják rangsorolni a pályázókat, egy plusz pontrendszert is kidolgoztak. Ezt áttanulmányozva kitűnik, hogy pl. a házas, akár több gyerekkel is rendelkező orvosok előnyt élveztek a többiekkel szemben, de azok is magasabb pontot kaptak, akik az orvoshiánnyal küzdő osztályokon, tehát pl. a sürgősségin, az intenzíven, a kardiológián vagy épp az onkológián helyezkedtek el.


Az épület 12 lakása már korábban bérlőre talált, viszont a megyei tanácstagok döntése nyomán immár az utolsó négy, eddig üresen álló egyszobás lakást is birtokba veehtik az arra jogosult fiatal orvosok. Pataki Csaba megyei tanácselnök ezzel kapcsolatban a tanácsülésen elmondta, a 2020 elején meghirdetett lehetőségre öten jelentkeztek, viszont mivel az egyikük által leadott dosszié hiányos volt, épp annyian maradtak versenyben, mint ahány lakás állt még üresen az ANL-épületben. A beköltöző specialisták közül kettő az intenzív osztályon dolgozik, a másik kettő pedig járványügyi, illetve tüdőgyógyászati szakorvosként áll a Szatmár megyei páciensek rendelkezésére.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: